Zene Háza – Ahol a hangok élménnyé válnak.

Sárvárt méltán ismerik ország és immár Európa-szerte fürdőjéről mind a gyógyulni, mind a szórakozni, kikapcsolódni vágyók. Mi, sárváriak büszkék vagyunk városunk turisztikai, idegenforgalmi vonzerejére, barátságos, vendégszerető hangulatára, gyógyvizünkre, fürdőnkre, szállodáinkra, az arborétumra, a történelmünkre, és többek közt a Nádasdy vár, a Polgármesteri Hivatal, vagy a zeneiskola gyönyörű épületére is.

Hétköznapjainkhoz azonban természetesen a kulturális, klasszikus- és könnyűzenei, művészeti továbbá a társadalmi események is hozzátartoznak. Ezért is nagy öröm minden helyi polgár és a környéken lakók számára, hogy nemrég a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola klasszicista épületének udvarában megnyitotta kapuit az izgalmas, modern külső és belső építészeti megoldásokat felvonultató új, szinte minden kulturális koncertigényt kielégítő Zene Háza. A 470 millió forintos összköltségű beruházás mintegy felét a megyei településfejlesztési operatív program támogatása és a városi önkormányzat önrésze biztosította.

Szlogenünk, vezérmondatunk mi szerint a “ahol a hangok élménnyé válnak” nem pusztán egy jól hangzó, ám üres marketingmondat, hanem a mai kordivattal szembemenve még az igazságot is teljes mértékben fedi. A Zene Háza életre hívásának alapgondolata az volt, hogy Sárváron jöjjön létre egy a XXI. századi igényeknek megfelelő a nagyközönség számára magas színvonalú, minőségi kulturális eseményeket nyújtó épület. A Zene Házába olyan hang és fénytechnikáival felszerelt koncerttermet álmodtak a tervezők, amely nem csak a városban újszerű, hanem még Vas megyében, sőt a régióban is egyedülálló. A páratlan akusztikájú terem befogadóképessége 150 fő. A helyszín nem csak élő zenei eseményekkel szolgálja a város sokszínű kulturális életét, hanem interaktív, látványos bemutató termekkel hozza közelebb a klasszikus zenét az érdeklődőkhöz. Öt interaktív terem található az épületben, melyek tematikus módon mutatják be a zongorát, rézfúvós és fafúvós hangszereket, továbbá betekintést nyújtanak a látogatóknak a zenetörténet érdekes világába.

Mindenkit szeretettel várunk tehát a Várkerület 31. szám alatt a zeneiskola udvarában található új épületünkben induló élőzenés klasszikus, vagy minőségi akusztikus popzenei koncertjeinkre, színházi kamaraelőadásainkra, kulturális és művészeti eseményeinkre, társadalmi programjainkra. Olyan zenebarát összművészeti találkozóhellyé kívánunk válni, amely modern kulisszák között, az interaktív ismeretterjesztést is felvállalva igényes szórakozást nyújt kicsinek és nagynak, nagyszerű zenei és művészeti élményekkel megajándékozva látogatóinkat. Nálunk a hangok tényleg élménnyé válnak, aki szereti a zenét, attól függetlenül, hogy milyen “címkét” akasztunk a műfajokra, annak mindenképp érdemes betérnie hozzánk!