A ZeneHáza tavaszi évadának bérlete már kapható a sárvári Tourinform Irodában, valamint a Sárvár Aréna recepcióján.

ZeneHáza Sárvár tavaszi évadának bérletes előadásai:

2024. március 3. 18.00   –  BOTOS ÉVA színésznő – Slágerlista válltöméssel – BÉRLET 1. előadása

EGY SZÓRAKOZTATÓ, ZENÉS ESTRE HÍVLAK, KEDVES NÉZŐ!

SOKSZOR KÉRDEZTÉK TŐLEM, HOGYAN IS LETTEM SZÍNÉSZNŐ.
A ZENE VOLT AZ, AMELYBEN AZ ELSŐ KATARZIS MEGÉLTEM, AMIN KERESZTÜL ELŐSZÖR OKOZTAM ÉLMÉNYT A HALLGATÓSÁGOMNAK ÉS AMI ELINDÍTOTTA BENNEM A VALÓDI VÁGYAT SZÍNÉSZETRE IS.A SLÁGERLISTA VÁLLTÖMÉSSEL CÍMŰ ZENÉS ESTEM A 80-AS, 90-ES ÉVEK RETRO SLÁGEREIVEL MUTATJA BE MŰVÉSZI ÉLETEM KEZDETI KALANDJAIT, VICCESEN VALÓDI TÖRTÉNETEKKEL HITELESEN IDÉZVE MEG AZ X GENERÁCIÓS KAMASZOK VILÁGÁT.

AZ ELŐADÁS 70 PERC SZÜNET NÉLKÜL

2024. március 24. 18.00 –  JAZZFORMERS – Markets – A jazz színe-java, íze-világa  BÉRLET 2. előadása

A Jazzformers 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid, a zenekar frontembere. Tagjai – Szalkay Dávid (trombita), Szikora Balázs (ütőhangszerek), Iványi Gáspár (gitár) és Kiss Attila (nagybőgő) – felsőfokú szinten végzett jazz-, illetve klasszikus zenészek, akik aktív zenei életük mellett régóta zenetanárok is.

A kvartett a klasszikus jazz határait feszegeti, elegánsan, stílusosan.

Igényes zenei világuk teret kapott már többek között az A38, Szentendre, Bor-és Jazzfesztivál Pécs: Zeneszüret Fesztivál, Kodály Központ, Tapolca: Filharmónia est, Veszprém: Hangvilla, Budapest:

Pozsonyi Piknik, Füred: Parker Jazz Club, Csorna: Zenepavilon, Tokaj: Szüreti Napok, Pápa: Esterházy-kastély, Szeged: IH Rendezvényközpont, valamint a Fábry Show színpadán is.

A zenekar eklektikus stílusának esszenciája ez a koncert, ahol a saját, szerzői alkotások mellett stílusos feldolgozások is hallhatók.

Mint egy igazi, klasszikus értelemben vett vásár illetve piac, ahol megtalálható mind az orientális íz illetve fűszervilág, mind az afro-amerikai rigmusok és rítusok és nem utolsó sorban a magyar költészet illetve műfordítás szépségei.

2024. április 21. 19 óra  – Nagyapám, Frank Sinatra – előadja: Szabó Tibor 

A Weöres Sándor Színház produkciója – BÉRLET 3. előadása

NAGYAPÁM, FRANK SINATRA

Írta és rendezte: Veres András

előadja: Szabó Tibor

zenés utazás, térben és időben

80 perc, egy felvonás

A Weöres Sándor Színház előadása

Amerika – innen nézve – több mint egy földrész, vagy egy ország. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától.

Legalábbis mi itt, Kelet-Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Akik visszajöttek?

Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából?

Egy legendás nagyapa, és még legendásabb, amerikai barátja állnak a monodráma középpontjában. Ez a barát nem más, mint Frank Sinatra. Egy életút bukdácsol, száguld, ballag végig a múlt századon. Világégések, nemzeti tragédiák és családi örömök, bánatok bomlanak ki a nagyapa – hol hihető, hol hihetetlen – történeteiből. Közelmúltunk történelme sok szempontból még érzékeny téma lehet, de a világ nagy dolgaival foglalkozni csak empátiával, megértéssel és némi humorral érdemes.

Közreműködik:

hegedű Horváth Dániel Dudu

nagybőgő Nagy Olivér

pengetős hangszerek Völgyi Attila

ügyelő Pados Bernát

súgó Léránt Enikő

2024. május 11. 19.00 –  MÚVILÁV  –  Zenés romkom-fantázia Trokán Nóra és Klem Viktor előadásábanBÉRLET 4. előadása

Majdnem, mint a filmeken

Zenés romkom-fantázia Trokán Nóra és Klem Viktor előadásában

1 ÓRA 30 PERC (EGY RÉSZBEN)

Népszerű romantikus filmjelenetek momentumai sodorják útjukon főhőseinket. Éber álmodozás a mozivásznon, álomszerű valóság a színpadon. Rengeteg humor, és a filmtörténet legromantikusabb dallamai csendülnek fel egy érzelmektől izzó színházi estén.